top of page
  • Writer's pictureAudrius Janecka

Detektyvinių novelių rašytojas Raymond Chandler vaikystės vasaras praleisdavo Waterford mieste

Nuo kovo 17 dienos Airijos kino teatruose startavo filmas "Marlowe". Filmas sukurtas pagal amerikiečių rašytojo Raymond Chandler novelę apie detektyvą Philip Marlow. Šiame filme atpasakojama novelė "The Black - Eyed Blonde", kurią 2014 metais parašė John Banville, Chandler palikuonims leidus.



Atminimo lenta Waterford mieste. Nuotrauka: Audrius Janecka.


Šis filmas turi tris sąsajas su Airija. Pirma, filmo režisierius yra Neil Jordan, šiuo metu bene garsiausias ir produktyviausias kino režisierius Airijoje. Antra, pagrindinį vaidmenį, detektyvą Philip Marlowe, suvaidino airių aktorius Liam Neeson. Šis filmas aktoriui buvo jubiliejinis - 100-asis suvaidintas filmas jo karjeroje.


Filmo afiša su Liam Neeson, Jessica Lange ir Diane Kruger. Nuotrauka iš The Movie Database.


Trečia jungtis yra pati įdomiausia. Amerikiečių rašytojo motina buvo airė Florence Thornton iš Waterford miesto. Rašytojo tėvas anksti paliko šeimą, tad visas vaikystės vasaras jaunuolis praleisdavo Waterford mieste pas senelę ir motinos brolį.



Namas John's Hill gatvėje, kuriame raštojas gyveno pas dėdę advokatą. Nuotraukos: Audrius Janecka.


Kas žino, galbūt būsimas rašytojas prisižiūrėjo ar patyrė įvairių situacijų Waterford mieste, kurias vėliau pavertė novelėmis apie detektyvą Philip Marlowe?



Namas Peter Street miesto centre, kur rašytojas gyveno pas dėdę. Nuotrauka: Audrius Janecka.

15 peržiūrų0 komentarų
bottom of page