top of page
  • Writer's pictureAudrius Janecka

Durrow ruožas, kuriame stovi skulptūra, padaryta iš atlikusio metalo po bažnyčios stogo remonto

Atnaujinta: 2023-05-04

Waterford Greenway sveikatingumo tako ruožas ties Durrow kaimu dar vadinama "Golden Mile" arba "Auksine mylia" dėl gražių vaizdų aplink. Galbūt, bet tai jau kiekvieno asmeninis požiūris.

Nuo parkavimo aikštelės ties O'Mahony's pabu reikia sukti į dešinę Durrow kaimelio link. Šiek tiek paėjus, pasitinka vaikų žaidimo aikštelė. Tai Kaimo vystymo departamento ir Waterford grafystės savivaldybės bendras projektas pagal Poilsio lauke infrastruktūros planą. Originaliai sugalvota vaikams žaisti ir tėvams ilsėtis.


Nuotraukos: Audrius Janecka.


Nuotrauka: Audrius Janecka.


Nuotrauka: Audrius Janecka.


Toliau einant taku galima grožėtis gamtos vaizdais ir Comeragh kalnais priekyje.


Religingi žmonės net gali sustoti pasimelsti šalia Grotto. Nuotraukos: Audrius Janecka.


Pamažu prieini Durrow traukinių stotį, pastatytą 1878 metais. Šiandien belikęs tik prisiminimas iš jos buvusios šlovės.


Nuotraukos: Audrius Janecka.


Už stoties stovi metalinė skulptūra. Man ją apžiūrint ir fotografuojant, sustojo pro šalį dviratį mynęs vyras. Priėjo ir prisistatė - tai Michael Cass, šios idėjos autorius. Ir papasakojo štai ką: 2016 metais buvo kapitališkai rekonstruojama St. Moleran's bažnyčia Carrick - on - Suir mieste, Tipperary grafystėje. Stogas ir lubos buvo keičiami naujai. Likusius nereikalingus balkius ir juos laikiusias santvaras išmetė, tačiau juos priglaudė vietinis žmogus, kuris vėliau susisiekė su Dungarvan mieste esančiu Men's Shed senjorų (vyrų) klubu. Jo nariui Michael Cass kilo idėja iš metalinių santvarų padaryti skulptūrą ir pavadinti "Gabha" (airiškai "kalvis"), skirtą kalviams, kuriuos turėjo kiekviena parapija.

Labiausiai man įstrigo šie žmogaus žodžiai: "Du mėnesius važinėju šiuo taku pirmyn - atgal, ir pirmą kartą per visą šį laiką matau žmogų, kuris susidomėtų skulptūra ir ją fotografuotų". Po to M. Cass mielai papozavo šalia skulptūros ir, draugiškai atsisveikinus, išsiskyrėme.


Nuotraukos: Audrius Janecka.


O iš išmestų nereikalingų 200 metų senumo pušinių balkių, Dungarvan miesto Men's Shed senjorų klubas padarė suoliukų keliautojams pailsėti. Šiais suoliukais nusėtas visas Kilmacthomas - Ballyvoyle ruožas.


Nuotrauka: Audrius Janecka.


Toliau paėjus prieini sankryžą, kur gelžkelį kerta automobilių kelias.


Nuotraukos: Audrius Janecka.


Nuo sankryžos tik ranka paduoti iki Durrow viaduko arba akmeninio tilto per Tay upę. Viadukas pastatytas 1875 metais, o 1982 metais visiškai uždarytas.


Nuotraukos: Audrius Janecka.


Tad toks tas Durrow ruožas Waterford sveikatingumo take.

84 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page