top of page
  • Writer's pictureAudrius Janecka

Pirmoji kavinė Airijoje

Atnaujinta: 2023-03-24

Šiandien kavą geria visi, tiek dideli, tiek maži. Ir airiai jau pamažu apleidžia savo tradicijas gerti arbatą su pienu bei perima kavos gėrimo kultūrą. O pačios kavos istorija Airijoje prasidėjo nuo Waterford miesto. Gyveno kartą toks pirklys John Aikenhead, kuris prekiavo kavos pupelėmis. Prekių sandėlys buvo šalimais upės, kur švartavosi pirklio laivai. 1690 metais savo sandėlyje jis įkūrė kavinę, kurią pavadino Coffee House Lane. Tai buvo pirmoji kavinė Airijoje, tad galima Waterford miestą drąsiai tituluoti "Kavos sostine".


Nuotrauka: Audrius Janecka. Coffee House Lane gatvė ir buvusi kavinė kairėje.


Šiandien, šios kavinės jau nėra. Prekių sandėliai buvo įsikūrę buvusioje miesto gynybinėje sienoje. Nelikus galimybei kariauti, siena buvo nugriauta ir vietoj jos išdygo eilė namų. Siekiant įamžinti ir pagerbti istorinį palikimą, Waterford miesto valdžia gatvelei suteikė tokį pat vardą, kaip vadinosi pirmoji kavinė Airijoje - Coffee House Lane.

2009 metais metais, Stephen ir Mark Bergin, tėvas ir sūnus, Waterford mieste įkūrė Ponticelli kavos perdirbimo įmonę, kuri pradėjo gaminti kavos liniją Coffee House Lane. Mieste, kuriame gimė pirmoji kavinė, šiandien galima nusipirkti pupelių arba maltos kavos su originaliu pavadinimu Coffee House Lane.


Nuotrauka: Audrius Janecka. Gatvės pavadinimas.

9 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page