top of page
  • Writer's pictureAudrius Janecka

Vaivorykštės spalvos pėsčiųjų perėjos gali sukelti teisinių problemų Waterford mieste

Atnaujinta: 2023 m. balandžio 8 d.

Waterford miesto tarybos narė, Žaliųjų partijos atstovė, Cristiona Kiely norėtų išvysti mieste pėsčiųjų perėjas, nudažytas vaivorykštės spalvomis. Ji daug kartų kėlė šį klausimą per tarybos posėdžius, įskaitant ir kovo mėnesio plenarinį posėdį.


Pėsčiųjų perėja Galway mieste. Nuotrauka: Hardiman's Galway/Street Art Utopia


Cristiona Kiely teigia: "Vaivorykštės spalvų perėjos yra Dublin, Cork, Limerick ir Galway miestuose, bet nei vienos Waterford mieste. Prieš du metus (2021) vaivorykštės vėliava, kabėjusi prie savivaldybės pastato buvo nuplėšta ir sudeginta. Tai yra palaikymo ir solidarumo simbolis. Nereikia jų piešti ant pagrindinių gatvių, galima tas pačias perėjas perdažyti šalutinėse gatvėse."

Po to pridūrė: "Eismo saugumas yra pirmoje vietoje. Miestai Airijoje ir užsienyje suderino perėjų spalvas su eismo saugumu, tad aš nematau problemos tai padaryti ir Waterford mieste."


Waterford miesto tarybos narė Cristiona Kiely. Nuotrauka iš Waterford News&Star


Po tarybos narės teiginių, Waterford miesto savivaldybė paskelbė oficialų pranešimą:


"Paskutiniu metu per tarybos posėdžius, įskaitant paskutinį, buvo prašymų nudažyti pėsčiųjų perėjas vaivorykštės spalvomis Mall ir Quays gatvėse. Tai yra centrinės miesto arterijos, kuriose susikaupia didelis transporto ir pėsčiųjų srautas, ir mes privalome laikytis nustatytų nacionalinių standartų perėjoms (spalva, žymėjimas ir t.t.) žymėti dėl pėsčiųjų saugumo. Jei įvyktų incidentas spalvotoje perėjoje ir nukentėtų pėstysis, tai kainuotų savivaldybei milžiniškus pinigus kompensacijoms išmokėti, nes savivaldybė būtų apkaltinta kad nesilaiko nustatyto valstybinio standarto."


Prie viešo pareiškimo savivaldybė papildė:

"Kai kurios kitų miestų savivaldybės pripiešė vaivorykštės spalvų šalimais perėjų, o ne ant pačių perėjų. Tokį variantą Waterford miesto savivaldybė svarsto ir tiria aplinkybes bei galimybes."


199 peržiūros0 komentarų
bottom of page