top of page
  • Writer's pictureAudrius Janecka

Waterford Greenway: Nuo Durrow iki Ballyvoyle, kur gimė britų muzikos žvaigždės Kate Bush motina

Atnaujinta: 2023-05-12

Turbūt įdomiausia Waterford Greenway sveikatingumo tako atkarpa yra nuo Durrow kaimelio, praeinant 400 metrų ilgio tunelį ir tiltą, iki Ballyvoyle kaimo, kuriame gimė britų muzikos žvaigždės Kate Bush motina.


Netoli Durrow yra parkavimo aikštelė, nuo kurios galima pradėti kelionę. Šalimais stovi neveikiantis O'Mahony's pabas. Likimo ironija: jis pastatytas 1868 metais tiekti maistą geležinkelį tiesiantiems darbininkams, ir veikė visus 150 metų, bet prasidėjus Covid psichozei užsidarė 2021 metų liepos mėnesį visam laikui.


Parkavimo aikštelėje net šunimis pasirūpinta.


Nuo parkavimo aikštelės reikia sukti į kairę, ir už puskilometrio atsiveria 400 metrų ilgio Ballyvoyle tunelis, pastatytas 1878 metais. Halloween metu tunelis virsta Siaubo tuneliu - pramoga vaikams. Nuo senumo lubos prakiurusios, tad visiškai sausas nepraeisi. Išėjus į kitą tunelio pusę, pasijunti tarsi patekęs į pasakų šalį - aukšti krantai apaugę paparčiais.


Tunelis atrodo labai paslaptingai. Statūs krantai taip pat.


Tarp tunelio ir Ballyvoyle kaimo reikia pereiti tiltą. Kažkada jis buvo akmeninis, bet 1922 metais IRA jį susprogdino, o atstatė valstybė vėliau iš metalo 1924 metais, kuris šiandien atrodo neįspūdingai, tačiau vaizdai aplink labai gražūs.


Ant jūros kranto stovi namas, kuriame gimė Kate Bush motina.


Priėjus buvusią Ballyvoyle traukinių stotelę (2), reikia sukti kairėn iki jūros kranto, o tenai prie tilto per upę stovi namas, kuriame gimė Hannah Daly. Sutiko mergina vyruką Robert Bush ir atsirado Kate Bush. Būsima dainininkė dažnai vasarodavo pas močiutę Airijoje, bet užteko 1978 metais jos dainas išgirsti Pink Floyd vokalistui David Gilmour ir merginai buvo atvertos muzikos pasaulio durys.



Kotedžą su šiaudiniu stogu 2016 metais nugriovė ir per 3 metus pastatė vieno aukšto stiklo namą (2 nuot.). Kas dabar šio namo savininkas - Kate Bush šeima ar svetimas - išlieka paslaptimi.



Štai tokioje aplinkoje vaikystėje išdykavo Kate Bush.


Šalia tilto upė Dalligan įteka į jūrą, tad čia galima pasigrožėti nuostabiais pakrantės vaizdais.


Nuotraukos: Audrius Janecka.


155 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page